Etappeplaats Rijswijk

 

Prachtige groene lanen, uitstekende (sport)voorzieningen, een historische dorpskern, een mooie landgoederenzone, een sterk economisch klimaat en prettig wonen, het zijn slechts enkele karakteristieken die Rijswijk zo aantrekkelijk maken. Rijswijk ligt tussen Den Haag en Delft en is prima te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Rijswijk ligt op het snijpunt van de rijkswegen A4 (Amsterdam-Den Haag), de A13 (Den Haag-Rotterdam) en de A12 (Den Haag-Utrecht).  Ook komt u gemakkelijk in Rijswijk per trein, tram en bus. Fietst u liever? Door heel Rijswijk liggen uitstekende fietspaden. 

Rijswijk verrast u met wat zij te bieden heeft. 

Rijke historie 

Rijswijk kent een rijke historie. Resten van deze geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in de stad. Neem de historische gebouwen in Oud Rijswijk of de monumentale landhuizen in de Landgoederenzone. Een ideaal gebied om te fietsen, wandelen en van de rust te genieten. Daarnaast hebben archeologen in Rijswijk veel resten gevonden. Deze resten kunt u bewonderen op verschillende plekken in de stad. Neem de waterput in de Herenstraat in Oud Rijswijk. Deze put werd gebouwd in de zestiende eeuw en functioneerde als openbare watervoorziening. 

Kunst en cultuur 

In Rijswijk bent u ook op de juiste plek voor kunst en cultuur. Breng een bezoek aan Museum Rijswijk. Naast de vaste tentoonstellingen organiseert het museum jaarlijks circa 10 tijdelijke tentoonstellingen. In de zomermaanden van de oneven jaren vindt in het museum de Textiel Biënnale plaats. In de even jaren is hier ook de bekende Papier Biënnale. Deze Biënnale is de grootste tentoonstelling ter wereld van hedendaagse internationale papierkunst. Rijswijk heeft ook een eigen schouwburg. De Rijswijkse Schouwburg biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Van musical tot toneel, van dansvoorstelling tot concert. Lokale, regionale en internationale artiesten, u vindt het allemaal in de schouwburg. Daarnaast vindt in Rijswijk jaarlijks het driedaagse Strandwalfestival plaats. Een festival vol kunst, cultuur, sport, maatschappelijk werk en muziek. Dit jaar is het Strandwalfestival van vrijdag 12 september t/m zondag 14 september. 

Wonen: RijswijkBuiten, een wijk vol nieuwe energie 

In Rijswijk is het naast prettig leven ook prettig wonen. Waar vindt u in de regio Haaglanden nog een woning in een ruim opgezette wijk, standaard met twee parkeerplaatsen per woning, met veel groen en water om u heen en op zeer korte afstand van Delft en Den Haag? Precies: in RijswijkBuiten! Bovendien is verhuizen naar RijswijkBuiten ook ideaal voor uw energie­rekening. Het wordt een wijk met een heel duurzame opzet. Zo is er in RijswijkBuiten gekozen voor een innovatief energiesysteem, dat u een lagere energierekening oplevert. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor uitgebreide informatie en het actuele woningaanbod op www.rijswijkbuiten.nl. Ook u heten we graag welkom in Rijswijk Buiten!  

Bedrijvigheid 

En dit alles in een gemeente die bekend staat als werkstad. Rijswijk biedt met haar 3.000 bedrijven ruim 30.000 arbeidsplaatsen op een bevolking van 47.000 mensen.