Etappeplaats Delft

 

Delft is een middelgrote stad met ongeveer 100.000 inwoners in de Randstad; centraal gelegen tussen Den Haag en Rotterdam. Historie, cultuur en innovatie zijn de unieke smaakmakers van Delft. Van vorstelijk Oranje en verrassend Delfts blauw aardewerk tot wereldberoemde schilderkunst van Johannes Vermeer en innovatieve snufjes. In de geschiedenis van Nederland is Delft vooral bekend omdat Willem van Oranje er vanaf 1572 resideerde en er in 1584 vermoord werd. Sindsdien worden de (meeste) overleden Oranjes bijgezet in de Koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk.  

 

In de negentiende eeuw ontwikkelde de stad zich tot een industriestad. Tegenwoordig profileert Delft zich met de aanwezigheid van de Technische Universiteit en de vele kennisinstellingen en onderzoeksinstituten als techniek- en kennisstad. Delft is dan ook opgetogen dat zowel de individuele tijdrit als de etappe deels over het terrein van de TU Delft lopen.  

 

De stad trekt jaarlijks zo’n 3 miljoen bezoekers uit alle uithoeken van wereld en is bij uitstek een stad voor een onvergetelijke citytrip. De gezellige slenterstraten in de historische binnenstad zijn een belevenis op zich. Je loopt langs prachtig historische gevels, eeuwenoude grachten en steegjes. Op de meest onverwachte plekken vind je – soms bijna verstopt – sfeervolle hofjes en unieke winkeltjes en zie je diverse – op het Delftsblauw keramiek geïnspireerde – kunstwerken in het straatbeeld. Eerst snuffelen in al die leuke shops, daarna cultuur snuiven op straat of in de musea en vervolgens genieten van lunch of diner en een van de talloze en diverse horecagelegenheden. De binnenstad van Delft telt drie prachtige pleinen met sfeervolle terrassen en gratis wifi. Zodra het zonnetje schijnt is het daar een gezellige drukte van belang.  

 

Vind al die verrassende hotspots met de handige app ‘Ontdek Delft’. Kijk voor meer informatie op www.Delft.nl en volg Facebook/Nu in Delft en twitter/Ontdek Delft voor de laatste en leukste nieuwtjes.