Etappeplaats Assen

 


De hoofdstad van Drenthe heeft veel te bieden. Assen telt ruim 70.000 inwoners. Vanuit de hele regio bedient de stad nog eens zo'n 200.000 mensen. Als onderdeel van het nationaal stedelijk netwerk Groningen-Assen heeft de stad een belangrijke centrumfunctie. Een stad met alles erop en eraan en met de natuur om de hoek.

Assen heeft alles wat je van een moderne stad mag verwachten. Een compact en uitstekend bereikbaar centrum. Aansprekende sportieve en culturele evenementen zorgen voor de nodige levendigheid in de binnenstad. Het hele jaar door. De TT races in het laatste weekend van juni zetten Assen jaarlijks op de wereldkaart. Al in de aanloop naar de races is Assen een Mekka voor motorliefhebbers en feestgangers. Weilanden veranderen in gezellige TT campings en in het stadshart is het drie dagen feest.

 

Liefhebbers van cultuur komen aan hun trekken in De Nieuwe Kolk, het Drents Museum en bij de diverse evenementen. Jaarlijkse festivals als de Bluesdagen, A-Jazz, Bevrijdingsfestival, Axis, en de openlucht kunstmarkt Art Explosion hebben een vaste plek gekregen op de Drentse culturele agenda.
Het vele groen in en om de stad zoals het Asser Bos, Gouverneurstuin en het nationaal park Drentse Aa, zorgt ervoor dat u rust en reuring in één bezoek kunt combineren. In de Vaart kunnen boten afmeren in hartje stad. Vanaf het water beleeft u een bezoek aan Assen op een verrassende manier.