Olympia's Tour met internationaal sterk bezet veld

 

Olympia's Tour heeft dinsdag een sterk deelnemersveld aan het vertrek staan. De eerste belofteneditie van de oudste rittenkoers van ons land kent in 2016 een veel internationaler tintje dan de afgelopen jaren het geval was. In de aanloop naar het wereldkampioenschap in Qatar komt de wereldtop in de beloftencategorie de degens kruisen met de beste beloften van ons land.

Onder de 23 deelnemende teams zijn negen nationale ploegen, de opleidingsteams van Lotto-Soudal, BMC en Etixx-QuickStep (Klein Constantia). Uiteraard is ook de Nederlandse top present met alle Nederlandse continentale formaties en de beste clubploegen. Het veld stond in januari al vast, vier ploegen kregen bij nader inzien hun bezetting niet op het gewenste niveau. Organisator Thijs Rondhuis is ervan overtuigd dat er volgende week volop strijd geleverd wordt tussen de openingsrit in Hardenberg en de slotetappe in Zuid-Limburg. "Dit deelnemersveld is sterker dan we de afgelopen jaren gezien hebben en ook evenwichtiger. We kijken ernaar uit om de wereldtoppers van morgen aan het werk te zien in Nederland."

Teams Olympia's Tour 2016:

Australie, Belgie, Denemarken, Groot-Brittannie, Luxemburg, Noorwegen, USA, Zweden, Zwitserland, BMC Development Team, Lotto-Soudal -23, Klein Constantia, Rabo Dev Team, SEG Racing, Cycling Team Jo Piels, Metec-TKH, Baby-Dump/Join S De Rijke, Restore/Willebrord WV, Sensa/Kanjers voor Kanjers, Het Snelle Wiel, WP Groot-Amsterdam, De Jonge Renner en Westland WV.