Een individuele tijdrit is het begin op donderdag 29 september in Montferland

De derde dag in de 64e Olympia's Tour begint met een individuele tijdrit. Deze rit tegen de klok wordt verreden in de gemeente Montferland met een uitstapje naar Duitsland. De start is gesitueerd bij Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg en de finish is voorzien in het Duitse Hoch Elten, waar sprake is van een hellende finish.

In de gemeente Montferland wordt in 2017 het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg verreden. De tijdrit is een mooie gelegenheid voor de omgeving om warm te draaien. Voor de jeugd is er onder meer aandacht voor Go Biking. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van Montferland ziet na de Boels Rental Ladies Tour in 2015 opnieuw een wielerevenement naar de gemeente komen, waar ook jaarlijks de Henk Lubberding Classic en het Montferland Wielerfestival plaats vinden. "Met de tijdrit in Olympia’s Tour willen we het Montferland uitdragen als fietsgemeente. Montferland is een prachtig gebied wat we graag willen laten zien, we zoeken daarom met het maken van de route ook nadrukkelijk de samenwerking met onze Duitse buurgemeente Emmerich."

Ook is het voor de mannen van Sensa Kanjers voor Kanjers een belangrijke dag, omdat het voor hun een thuiswedstrijd is. De eerste renner start om 9.30 uur. De het eindresultaat is rond 13.45 uur bekend.