Wielerstad Assen op woensdag 28 september gastheer tijdens tweede etappe

De tweede etappe van Olympia's Tour heeft op woensdag 28 september wielerstad Assen als start en finishplaats. In Assen worden vele activiteiten op wielergebied ontplooid en is een regionaal Wielercentrum. Ga maar na. Recent is een wielerbaan geopend, daarnaast ligt een mooie BMX baan. De European Junior Cycling Tour, de Jeugdtour Assen, werd dit jaar voor de 52e keer georganiseerd. En ook de Drentse Fiets4daagse is al meer dan vijftig keer verreden!

Het parcours over ruim 140 kilometer gaat grotendeels over de route van de Dorpenomloop door Drenthe. Onder andere plaatsen als Norg, Tynaarlo, Zeegse, Gasteren, Anderen, Eext, Drouwen, Buinen, Exloo, Valthe, Odoorn, Schoonoord, Borger, Grolloo, Loon en Zeijen worden aangedaan. Ook krijgen de renners twee kasseistroken voorgeschoteld met een totale lengte van 5,5 kilometer. Die zijn in het parcours terug te vinden in de strook van Buinen naar Exloo en bij Papenvoort.

Het Dr. Nassau College, locatie Quintus in Assen, vormt op de 28e september het kloppend hart van deze wielerdag. De start is om 12 uur voorzien aan de Mr. Groen van Prinstererlaan en de finish wordt op diezelfde locatie rond 15.30 uur verwacht. Een etappe om naar uit te kijken en mooi om te constateren hoe de oudste etappekoers van Nederland en Wielerstad Assen elkaar gevonden hebben.