Kasseien, klimmetjes en individuele tijdrit maken etappeschema compleet

 

Nadat begin januari de eerste drie etappes van de 63e Olympia’s 3M Tour bekend gemaakt zijn, is de organisatie verheugd om te kunnen melden dat het totale etappeschema rond is.

 

Diegem 

Na de start in Assen op 12 mei met de ploegentijdrit en de etappe naar Ureterp, 13 mei Ulft – Gendringen en 14 mei Reuver - Reuver, trekt Olympia’s 3M Tour op vrijdag 15 mei de grens over naar België. De start en finish van de vierde etappe is in Diegem, onder de rook van vliegveld Zaventem bij Brussel. Er worden drie omlopen verreden met een totale afstand van 172 kilometer. In iedere omloop zijn twee klimmetjes opgenomen, zodat gestreden kan worden om de bolletjestrui, en krijgen de renners in totaal zes kasseistroken voor de kiezen. 

 

Delft 

Een dag later verplaatst het oudste meerdaagse wielercircus van Nederland, zich naar Delft voor etappe 5a en b. Er wordt om 10 uur gestart met een individuele tijdrit van bijna negen kilometer. Zo komen de tijdritspecialisten aan hun trekken. Start en finish zijn net als bij de middagetappe gesitueerd voor het kantoor van 3M aan de Molengraaffsingel. De middagetappe kent twee omlopen van 72 kilometer, met een totaal van 139,8 kilometer. 
Op deze zaterdag wordt tevens de jaarlijkse sponsortocht per fiets georganiseerd. Op het parcours van de middagetappe kunnen 3M-ers en hun relaties kilometers maken om zodoende geld in te zamelen voor een tweetal goede doelen via het 3M Fonds. Voorgaande jaren werden op deze manier vele maatschappelijke organisaties financieel ondersteund.

 

Rijswijk 

Op zondag 17 mei zullen de laatste 163,8 km volledig verreden worden door de gemeente Rijswijk. Doordat er gekozen voor is voor negen lokale ronden van elk 18,2 km is het een zeer aantrekkelijke finaledag voor het publiek. Start en finish zijn gelegen naast winkelcentrum In den Bogaard. Rijswijk was vorig jaar ook gastgemeente van deze etappekoers en heeft er nu voor gekozen om haar inwoners niet alleen passief te laten genieten van de wielersport. Dit jaar trekken ze het namelijk nog breder, door op deze dag ook wedstrijden voor de jeugd aan het programma toe te voegen.