Olympia's Tour keert terug naar Hardenberg

De vierde etappe van Olympia's Tour vindt op vrijdag 8 september plaats in Hardenberg. Daarmee keert de ronde terug naar deze Overijsselse gemeente, nadat de etappekoers voor beloften vorig jaar al van start ging in Hardenberg met een ploegentijdrit. Ook in eerdere edities was deze gemeente gastheer van de ronde, die nog op zoek is naar een hoofdsponsor in 2017.

Werd in 2016 gestart met een ploegentijdrit in Hardenberg, dit jaar is een reguliere etappe voorzien van 143 kilometer. Nadat de renners een grote lus door de regio voorgeschoteld krijgen, volgt na doorkomst nog een kleinere lus van 33 kilometer. De gehele gemeente Hardenberg wordt aan gedaan, maar ook regionale buurtgemeenten mogen de meest talentvolle wielerbeloften verwachten. De route gaat door Hardenberg, De Krim, Dedemsvaart, Ommen, Lemele, Sibculo, Bergentheim en Rheeze. Daarbij krijgen de renners ook de Lelemelerberg voorgeschoteld, bekend van de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel.

Wethouder Douwe Prinsse van Hardenberg is blij dat Olympia's Tour Hardenberg opnieuw aandoet, nadat de komst van de oudste etappekoers van Nederland vorig jaar enthousiast werd ontvangen door ondernemers, inwoners, deelnemers en wielerfans. "Extra mooi is het dan ook dat alle grote kernen van de gemeente worden aangedaan, zodat alle inwoners van Olympia's Tour kunnen genieten." Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia's Tour voegt toe. "We zijn blij weer neer te mogen strijken in Hardenberg. In deze fietsvriendelijke en sportenthousiaste regio mogen de renners en onze gasten op een warm onthaal rekenen en krijgen ze een mooi stukje Nederland voorgeschoteld, waarin het prettig fietsen is."