Cees Bol eindwinnaar Olympia's Tour 2016; slotrit voor Martijn Budding

 

Cees Bol heeft de eerste belofteneditie van Olympia's Tour gewonnen. De renner van het Rabo Development Team wist zondag in de slotetappe de zaterdag in Reuver veroverde leiderstrui met succes te verdedigen. Pavel Sivakov (BMC) ging als tweede mee op het eindpodium, Hartthijs de Vries (Rabobank) werd derde. De slotetappe kwam op naam van Martijn Budding.


Eindwinnaar Cees Bol

Waar Bol, Sivakov en De Vries elkaar een dag lang in de gaten hielden in wat over bleef van het peloton, reden in de slotfase zeven renners weg, die voor het klassement geen bedreiging vormden voor de topposities. Dat waren Piet Allegaert (Belgie), Stan Dewulf (Lotto-Soudal), Amund Grondahl Jansen (Noorwegen), Lucas Hamilton (Australie), Geoffrey Curran (United States) en onze landgenoten Pascal Eenkhoorn (BMC) en Martijn Budding (Rabo Development Team).

Winnaar Cees Bol in het geel

Budding sprong mee als bewaker van zijn ploeggenoot in de leiderstrui. "Ik hoefde voorin natuurlijk niet mee te werken en kon me sparen voor de laatste keer het Mheerelindje, waar de finishlijn getrokken was. Ik ken de klim al jaren en had mijn plan klaar. Uiteindelijk ging Grondahl heel vroeg aan en ben ik mee gesprongen en kon hem nog passeren. Voor ons als team konden we hier natuurlijk niet beter afsluiten dan met dag- en eindwinst."

Martijn Budding

Ook Cees Bol had iets te vieren. De renner uit Zaandam veroverde zaterdag in Reuver de leiderstrui op de Rus Pavel Sivakov en hield zijn opponent van het BMC Development Team een dag lang in de gaten. "Hij heeft me zeker vier, vijf keer getest op de beklimmingen. Gelukkig had ik de benen om stand te houden. Het was een zware week waarin je over veel verschillende kwaliteiten moest beschikken. Ik was er natuurlijk bij toen in de rit over de kasseien in Drenthe een kopgroep weg reed, heb een sterke tijdrit afgeleverd en dankzij de sprints mijn leiderstrui veroverd. Vandaag hield ik bovendien stand in Limburg. Een mooie zege om op mijn palmares te hebben." (Bron: Cycling Online, Roy Schriemer)