Latham snelt naar winst in Reuver, Bol leidt

De vijfde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Christopher Latham. De Brit wees in de sprint in Reuver Cees Bol terug. De renner van Rabobank nam wel de leiderstrui over dankzij de boniseconden die horen bij zijn tweede plek. Bol gaat de slotrit in Limburg in met een marge van drie seconden op de Rus Pavel Sivakov.

De sprint werd ontsierd door een valpartij, waarbij onder meer Kristoffer Halvorsen - winnaar in Gendringen en Zutphen - en Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen betrokken waren. De aanval van de dag kwam op naam van Jan Maas (Rabo Dev Team) en Neilson Powless (USA), zij vergaarden maximaal bijna vijf minuten voorsprong, maar werden in de laatste slotomloop van acht kilometer tot de orde geroepen. "Eindelijk is het raak. We hebben als team hard gewerkt om de voorbereiding van de sprint op de rit te krijgen. Het zal geholpen hebben, want vandaag werd ik perfect afgezet en kon ik het nog afmaken ook. Daarmee is de ronde geslaagd. In Zuid-Limburg heb ik zondag minder te zoeken, maar ik ga daar mijn ploeggenoten bij staan. En dan op naar het WK. Dit was een mooie generale daarvoor vandaag."

Christopher Latham

Cees Bol

Cees Bol werd op waarde geklopt in de sprint om de dagwinst, maar was tevreden met de tweede plaats. "Hier lukte het me in de strijd voor de zege te mengen en ik wist er bovendien kostbare seconden mee te veroveren. Het is mooi dat we de situaite konden omdraaien en geen achterstand hebben goed te maken, maar de trui in handen hebben. Tot nog toe is het voorin het klassement echter een secondenstrijd geweest, dus we zullen in de slotrit door Limburg meer dan één tegenstander in de gaten moeten houden. Vanavond nog maar eens goed de route en de tactiek doornemen, ik zou graag de derde Bol worden die de ronde wint" aldus de renner van het Rabo Development Team. (Tekst: CyclingOnline.nl, Roy Schriemer)