Kristoffer Halvorsen wint ook in Zutphen

Kristoffer Halvorsen heeft na de derde ook de vierde etappe van Olympia's Tour gewonnen. De Noor bleef na 141 harde koerskilometers in Zutphen nipt Fabio Jakobsen (SEG) en Jan Willem van Schip (Join S-De Rijke/Babydump) voor. De Rus Pavel Sivakov (BMC) blijft leider.

Tijdens de etappe met start en finish in Hanzestad Zutphen werd opnieuw hard gekoerst, een groep van ruim zestig man sprintte uiteindelijk op de Markt om de dagzege.De Brit Jacob Scott, de Noor Amund Grondahl Jansen en de Nederlander Julius van den Berg trokken al vroeg in de etappe ten aanval, verdeelden de bergpunten op de Posbank, maar werden al voor de eerste doorkomst in Zutphen in de kladden gegrepen. Halvorsen veroverde zijn tweede ritzege. Een balende Jakobsen kwam naar eigen zeggen twintig centimeter te kort. "Je moest hier vroeg vooraan zitten, dat wist ik. Ik kwam alleen Halvorsen niet voorbij. Dat is balen, want we zaten zo goed als naast elkaar. Ik neem er wel het vertrouwen uit mee, dat ik kan winnen. Ik zou mijn ploegmaten graag belonen met een ritwinst in Reuver morgen. Maar het geeft ook veel vertrouwen voor het wereldkampioenschap voor beloften in Qatar."

Bol nadert Sivakov

Pavel Sivakov van BMC verloor opnieuw een paar seconden op runner-up Cees Bol en gaat de vijfde etappe in met twee tellen marge. Jan Willem van Schip veroverde acht seconden, de ritwinnaar van de tweede etappe staat nu vierde in het klassement. Sivakov was vooral blij vandaag niet serieus in de problemen gekomen te zijn.  "Het was weer een hectische dag, maar we hebben de trui behouden. Nadat eerst een kopgroep ging lopen, werd de finale toch weer keihard gemaakt. Het team hield me van voren en we zijn weer een dag dichter bij het doel. We willen de eindzege graag in de wacht slepen en ik kijk vooral uit naar de selectieve slotrit in Limburg om dat voor elkaar te krijgen." (Bron: CyclingOnline.nl, Roy Schriemer)