Scotson en Halvorsen winnen in Olympia's Tour

 

De Australiër Miles Scotson en de Noor Kristoffer Halvorsen waren de winnaars van de derde dag van Olympia’s Tour. Scotson won 's morgens de tijdrit van 's-Heerenberg naar Hoch Elten met overmacht, in de avonduren toonde de Noor Halvorsen zich de snelste in de massaprint in Gendringen.

Scotson won de 15,3 kilometer lange rit tegen de klok met maar liefst 27 seconden voorsprong op de Amerikaan Geoffrey Curran. Pascal Eenkhoorn (BMC) was op de zevende plaats de hoogst geklasseerde landgenoot. Scotson was blij dat hij zijn generale repetitie voor het wereldkampioenschap in Qatar zo succesvol afrondde.  “Met de tweede plaats in de ploegentijdrit waren we al dicht bij een overwinning. Dat gaf vertrouwen en ik  wist daarom dat ik een goede kans had. Alles verliep perfect vandaag, al was ik wel verbaasd over het grote tijdsverschil met de rest. Het tijdritparcours in Qatar ligt me ook, daar wil ik opnieuw voor de winst gaan.”

Miles Scotson

In de avonduren grepen de Nederlanders opnieuw naast de dagzege, Bram Welten (BMC) was op de vijfde plaats de beste landgenoot in de uitslag. De zege ging naar Kristoffer Halverson van de Noorse selectie. De sprint leverde een tweede plek op voor de Brit Christopher Latham en een derde plaats voor de Fransman Jeremey Lecrocq. In een rit waarin heel hard gereden werd, kregen de aanvallers weinig kans. In het klassement veranderde weinig. Pavel Sivakov blijft leider in Olympia's Tour. Cees Bol (Rabo Development Team) naderde hem tot op vijf seconden dankzij een gewonnen tussensprint, ploeggenoot Hartthijs de Vries is derde op acht tellen.

Kristoffer Halvorsen

Halvorsen kreeg met de ritzege waarop hij hoopte deze ronde. "We komen ons hier voorbereiden op het WK in Qatar en gingen vandaag voor de sprint. Ik werd goed afgezet door mijn ploeggenoten, kwam alleen voor mijn gevoel iets te vroeg  op kop, maar desondanks won ik toch. Daarmee was de missie geslaagd. Het eerstvolgende doel voor mij is een nieuwe Noorse ritzege, daarna zien we verder wat er nog mogelijk is in het klassement."(bron: Cycling Online, Roy Schriemer)