Australiër Miles Scotson wint tijdrit in Montferland

 De Australiër Miles Scotson heeft donderdag aan het begin van de middag verrassend etappe 3a in Olympia's Tour gewonnen. Scotson was in de tijdrit over 15,3 kilometer tussen 's Heerenberg en Hoch Elten veruit het snelste. De baanrenner realiseerde een tijd van 20.03 minuten met een bijbehorende gemiddelde snelheid van 45.784 kilometer.

De Amerikaanse tijdritkampioen onder 23 Geoffrey Curran eindigde op 27 seconden als tweede. De Deen Mads Pedersen werd derde in 20.31 minuten. De Rus Pavel Sivakov behield de gele trui. Hij eindigde als vijftiende in de daguitslag. Cees Bol van het Rabobank Dev Team kwam wel acht seconden dichterbij. Hij werd tiende en zijn achterstand bedraagt nog acht seconden. Nummer drie Hartthijs de Vries ook van Rabobank eindigde als elfde en pakte ook acht seconden terug. Zijn verschil met de gele trui bedraagt nog 21 seconden. Sivakov gaf na afloop aan wel over goede benen te beschikken, maar op de laatste klim naar Hoch Elten dure secondes verloor.

Pascal Eenkhoorn was met een zevende plaats de beste Nederlander. De renner van het BMC Development Team gaf 38 seconden toe op de winnaar.