Van Schip wint tweede rit Olympia's Tour

Jan Willem van Schip heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van Join S-De Rijke ontsnapte in de slotkilometers met de Rus Pavel Sivakov (BMC Development Team)  uit een kopgroep van elf en won vervolgens na 141 kilometer  de sprint-a-deux. Sivakov is de nieuwe leider in de etappekoers die dit jaar voor het eerst de wereldtop bij de beloften aan de start heeft.

Van Schip had in de finale van een enerverende rit door Drenthe simpelweg de meeste kracht over. Door de wind en twee selectieve Drense kasseienstroken dunde het veld steeds verder uit. Ook leider Colin Joyce capituleerde op circa dertig kilometer van het einde. Van Schip genoot juist volop van de zware omstandigheden. "Ik heb me lang rustig gehouden maar in de laatste tien kilometer mocht ik van mezelf aanvallen. Ik heb een aantal keren geprobeerd en met die Rus kwam ik weg. Hij wilde niet echt over nemen, maar ik kon het desondanks afmaken." Van Schip is aan een sterk jaar bezig. Reed met de achtervolgingsploeg in Rio, maar verzamelde ook een mooie reeks topklasseringen in de Nederlandse klassiekers."Ik wilde me ook in Olympia's Tour nog een keer laten zien. Het is mooi als je het zo kunt uitkienen dat je hier weer in vorm bent. Dat is gelukt. Ik hoop natuurlijk nu ook op een kort klassement."

Ook leider Pavel Sivakov was onder de indruk van zijn metgezel. "Ik probeerde het nadat Van Schip al een keer eerder ten aanval was getrokken, maar zag dat hij opnieuw naar me toe kwam. Hij was gewoon de sterkste. Ik baalde aanvankelijk wel van mijn klassering, omdat ik al meer tweede plaatsen had dit seizoen. Maar de leiderstrui is een mooie prijs natuurlijk. We gaan proberen deze te verdedigen. (Cycling Online, Roy Schriemer)

 
Jan Willem van Schip

 
Pavel Sivakov