Amerikanen winnen ploegentijdrit in Hardenberg

 

 

De Amerikaanse beloftenselectie heeft de ploegentijdrit in Hardenberg gewonnen. Over 18,9 kilometer bleef men de Australische formatie tien seconden voor, het Rabo Dev Team eindigde als derde op veertien tellen. De eerste leider is Amerikaan Colin Joyce.

 Olympia's Tour wordt voor het eerst als beloftenwedstrijd gereden en verhuisde daarom speciaal naar september/oktober om als voorbereidingswedstrijd te kunnen dienen voor het WK voor beloften. "Het is voor ons een ideale voorbereiding op Doha" zegt de Amerikaanse bondscoach Michael Sayers. "Voor ons was deze ploegentijdrit een doel en het is geweldig dat het ons gelukt is. Gaan we nu ook voor de eindzege? We zullen moeten afwachten hoe de koers zich ontwikkelt. Fietsen is net schaken, je moet een week lang goed opletten. We zijn daarom vooralsnog heel blij met deze zege en zien wat de week ons verder brengt."Colin Joyce

Teamprestatie
Ook leider Colin Joyce wil nog geen voorschot op de eindzege nemen. "We gaan als team deze trui wel verdedigen, maar we staan allemaal in dezelfde tijd, het gaat er dus niet om mij aan de leiding te houden. Ik zie dit dan ook echt als teamprestatie. Ik was toevallig de eerste man die over de streep kwam, ik zat vanuit de bocht goed geplaatst, we hadden er geen afspraken over gemaakt vooraf. Ik denk dat we allemaal goed waren, we kwamen met zes man gezamenlijk bij de finish, dat zegt wel iets over de teamprestatie." 

Lennard Hofstede zag na afloop kansen voor zijn ploeg, het Rabobank Development Team.(CyclingOnline.nl/ Roy Schriemer)


Lennard Hofstede